Van den IJssel zwemt voor ALS!


ALS is een van de ernstigste aandoeningen in het zenuwstelsel. Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 1.500 patiënten. Dit zijn er 1.500 teveel. De ziekte kent een lage levensverwachting: tussen 3 en 5 jaar na de eerste symptomen. Jaarlijks overlijden dan ook 500 mensen aan ALS en komen er 500 nieuwe patiënten bij.

De oorzaak van ALS is tot op heden onbekend. Daar komt bij dat het relatief geringe aantal patiënten ervoor zorgt dat de farmaceutische industrie en overheid (te) weinig budget vrijmaken voor onderzoek. Om die reden wordt het grootste gedeelte hiervan gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland. Deze worden grotendeels geworven door middel van (sponsor)acties, waarvan de Ice Bucket Challenge en de Amsterdam City Swim de bekendste zijn.

Onder de naam A Local Swim is een sponsorinitiatief gestart en Van den IJssel doet hieraan mee in IJsselstein. Op zaterdag 2 september springen we met een team in de Hollandsche IJssel. We zwemmen 2 kilometer om geld in te zamelen voor ALS-onderzoek.

Wilt u ons sponsoren? Ieder bedrag – van groot tot klein – is welkom. U kunt uw bijdrage doen via deze link. Aanmoedigen kan natuurlijk ook. We springen om 14.56 uur (Jump 9) bij het Groene Bruggetje en Hazeveld het water in en zijn te herkennen aan oranje ballonnen.


Terug naar nieuws
Privacy statement | Ontwerp, tekst en realisatie door NOBEARS.