Circulaire bedrijfskleding

RIVER Workwear - 100% circulair

Er is een doorbraak in de productie van circulaire bedrijfskleding! Dit verhaal begint niet met stoffen of naaimachines. Het begint met iets alledaags, maar buitengewoon krachtigs: koffiebonen. Na het brouwen van miljoenen kopjes koffie blijft er een aanzienlijke hoeveelheid koffiedrab over. In onze voortdurende zoektocht naar innovatie en duurzaamheid, ontdekten we een fascinerend proces. Het koffiedrab wordt verzameld en verwerkt tot koffiekoolstof, een fijne, zwarte substantie die de basis vormt van ons unieke materiaal.

Wij streven ernaar om niet alleen kwalitatieve kleding te leveren, maar ook bij te dragen aan een betere wereld. Het gebruik van koffiekoolstof als basis voor de materialen maakt dit mogelijk. Met RIVER workwear draag je niet alleen comfortabele kleding, maar ook bij aan een groenere toekomst. Samen maken we een positieve impact, stap voor stap, kopje koffie na kopje koffie.

Circulaire bedrijfskleding

Circulaire bedrijfskleding omvat het systeem waarin kleding wordt ontworpen, geproduceerd, gebruikt en hergebruikt met minimale verspilling en impact op het milieu. Circulaire bedrijfskleding wordt gemaakt van duurzame en recyclebare materialen waardoor de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen wordt verminderd.

Het ontwerp van circulaire bedrijfskleding is modulair en aanpasbaar, waardoor het gemakkelijk kan worden gedemonteerd voor recycling aan het einde van de levensduur. Dit bevordert een gesloten kringloopsysteem waarbij materialen herhaaldelijk kunnen worden gebruikt zonder waardeverlies.

In dit circulaire proces wordt de bedrijfskleding ingeleverd en letterlijk vermaakt tot nieuwe bedrijfskleding. Door het aanschaffen van deze circulaire kleding, zet je grote stappen op duurzaamheidsgebied in jouw organisatie.

Duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding omvat verschillende aspecten die essentieel zijn voor het verminderen van milieu-impact en het bevorderen van sociale verantwoordelijkheid. Ten eerste moet de gebruikte stof biologisch afbreekbaar zijn of gerecycled worden, waardoor de afvalstroom wordt verminderd en de levensduur van materialen wordt verlengd. Daarnaast is het belangrijk dat de productieprocessen zo min mogelijk schadelijke chemicaliën en water verbruiken, wat de ecologische voetafdruk verkleint. Bovendien moeten de kledingstukken van hoge kwaliteit zijn, zodat ze langer meegaan en minder snel vervangen hoeven te worden.