Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaamheid zit in onze genen

Het verantwoordelijkheidsgevoel naar nieuwe generaties en de maatschappij als geheel maakt dat wij een voorbeeldpositie willen innemen met onze duurzame bedrijfsvoering voor ieder ander bedrijf. 

Wij laten zien dat bedrijfsvoering op een verantwoorde, duurzame manier de juiste stap in de goede richting is. Dit doen wij door anderen te inspireren en mee te denken in duurzame bedrijfskleding en het aanbieden van duurzame dienstverlening. 

Vanuit dit gedachtegoed is het label Van den IJssel Circulair ontstaan. Dit groene logo wordt gebruikt in communicatie over specifieke onderwerpen met het thema duurzaamheid en circulaire economie. 

 

logo van den ijssel circulair

Refurbished bedrijfskleding

Refurbished bedrijfskleding is een duurzame en kostenefficiënte oplossing voor bedrijven die hoogwaardige werkkleding willen, zonder de prijs van nieuwe kleding te betalen. Bij Van den IJssel Bedrijfskleding begrijpen we de waarde van hergebruik en streven we ernaar om kwaliteitskleding een nieuw leven te geven.

Onze refurbished bedrijfskleding ondergaat een grondig proces van inspectie, reiniging en reparatie om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de normen voor kwaliteit en veiligheid. Hierbij worden eventuele gebreken hersteld en wordt de kleding professioneel gereinigd, zodat deze er als nieuw uitziet en aanvoelt.

Door te kiezen voor refurbished bedrijfskleding draagt je bedrijf bij aan een duurzamere toekomst en vermindert het de ecologische voetafdruk. Bovendien biedt het financiële voordelen, omdat refurbished kleding doorgaans tegen lagere prijzen wordt aangeboden dan nieuwe kleding, zonder in te leveren op kwaliteit.

Recycle proces

Wij richten met onze duurzame bedrijfsvoering ook op de herwinning van grondstoffen. Dat doen wij door het praktisch helpen invullen van circulaire systemen, onder andere via het aanbieden van retourlogistiek, de ontmanteling van producten en invulling geven aan de verdere recycling van de gesorteerde en ontmantelde materialen. Wij staan met onze partners voor circulaire systemen en concepten en daarmee voor de toekomstige borging van onze grondstoffen!

In dit artikel gaan we dieper in op de impact van de hoeveelheid textiel in de wereld. 

Recycle box proces

Retour-
logistiek

Van den IJssel richt zich op de herwinning van grondstoffen. Dat doen wij door het praktisch helpen invullen van circulaire systemen, onder andere via het aanbieden van retourlogistiek, de ontmanteling van producten en invulling geven aan de verdere recycling van de gesorteerde en ontmantelde materialen. VDIJ staat met haar partners voor circulaire systemen en concepten en daarmee voor de toekomstige borging van onze grondstoffen!

Duurzame productie

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering begint met een heldere visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast gaat het over duurzaam personeelsbeleid, duurzame innovaties, inkoop én verkoop. Dit is niet alleen belangrijk voor mens en milieu, het onderscheidend vermogen van een bedrijf wordt ook groter.

1

Reduceren CO2 uitstoot

Het is belangrijk om de hoeveel CO2 uitstoot te verkleinen. Daarom is het investeren in een schoon wagenpark onderdeel van onze duurzame bedrijfsvoering. Bij vervanging van onze bedrijfsvoertuigen kiezen we voor de meest duurzame oplossingen en daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor het gebruik van elektrische laadpalen bij ons bedrijf.

2

Hybride werken

De tijd dat we elke dag naar kantoor moesten om ons werk goed te kunnen doen, ligt ver achter ons. “Het nieuwe werken” neemt een vlucht: een hybride vorm van werken die plaats onafhankelijk is. Van den IJssel faciliteert haar personeel met de juiste hard- en software en zorgt dat ze zowel thuis, onderweg als op kantoor productief kunnen werken.

3

Managementsysteem

ISO maakt documenten met vereiste normen, specificaties, richtlijnen of kenmerken. Deze worden door Van den IJssel consistent gebruikt en zorgen ervoor dat materialen, producten, processen en services geschikt zijn voor hun doel. Daarnaast zorgt het ervoor dat deze vereisten in alle aangesloten landen overeenkomen, zodat er sprake is van standaardisering. Met een ISO certificering maakt Van den IJssel aantoonbaar dat onze producten, dienstverlening of systemen aan de afgesproken specificaties voldoen. Daarnaast ondersteunen de ISO normen innovatie en bevordert het de wereldwijde kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

4

Ontwikkeling van personeel

De ontwikkeling van ons personeel vinden wij erg belangrijk. Wij leiden ons personeel op tot vakbekwame medewerkers door middel van eigen trainingen (Van den IJssel academy) en opleidingen. Daarnaast wordt samen met het personeel een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld. Hierdoor krijgt het personeel de kans om zich planmatig te ontwikkelen, zich te specialiseren of om door te groeien binnen Van den IJssel Bedrijfskleding.

5

Inclusieve arbeidsmarkt

Wij hebben meerdere medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt, want wij geloven in eerlijke kansen voor iedereen. We werken daarin samen met Abrona. Zij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking. Bij projecten waar extra productieondersteuning nodig is, wordt gekeken welke inzet tot de mogelijkheden behoort.

Ons duurzame bedrijfspand

Ons bedrijfspand is compleet CO2 -neutraal!

We hebben gekozen voor zelfopgewekte groene energie met 356 zonnepanelen op het dak, straks aangevuld met windwokkels.

Ons hele kantoor is uitgerust met duurzame LED-verlichting.

Ons gehele pand uitgerust met een warmte-terugwinsysteem (warmtepomp)

Wij optimaliseren de luchtkwaliteit door vraag gestuurde ventilatie.
De sensoren meten de luchtvochtigheid en de hoeveelheid CO2 op de werkplekken.
Indien nodig, wordt de ruimte automatisch voorzien van schone buitenlucht.
De warmte van de afgezogen lucht wordt teruggegeven aan de binnenkomende lucht, dit bespaart energie.

Meer weten over duurzaamheid?

Heeft u vragen? Plan een adviesgesprek of neem contact met ons op!

Jeroen de Vlieger

Operationeel Directeur