Over ons

"Ons vizier is gericht op de toekomst, waarbij wij de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van het duurzaam produceren en recyclen van bedrijfskleding permanent onderzoeken en integreren."

Berry van den IJssel en Jeroen de Vlieger voor onze trap..

Wie wij zijn

Van den IJssel Bedrijfskleding is een totaalleverancier
van bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en PBM aan uiteenlopende branches. Wij geloven in de circulaire gedachte, energieneutraal produceren en het recyclen van bedrijfskleding, waardoor wij een steentje bijdragen aan het behoud van onze leefwereld. Je hebt keuze uit ons uitgebreide assortiment, bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en PBM, samengesteld uit diverse merken. Elk beroep vraagt om specifieke producten, dus ons assortiment heeft alles voor elke organisatie in alle branches. In overleg met accountmanagers met kennis van zaken wordt er samen gekeken naar een passend pakket die aansluit op je wensen en behoefte.

Onze missie en visie

Onze missie is dé specialist in bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en PBM zijn en blijven met de kenmerkende combinatie van professionaliteit en persoonlijke aandacht voor elkaar en voor onze klanten, dit in combinatie met duurzaam ondernemen. 

Duurzame bedrijfsvoering begint met een heldere visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit voeren wij door in ons personeelsbeleid, innovaties en in onze in- én verkoop. Naast het belang voor mens en milieu, wordt het onderscheidend vermogen van het bedrijf ook groter. Ons vizier is gericht op de toekomst, waarbij wij de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van het duurzaam produceren en recyclen van bedrijfskleding permanent onderzoeken en integreren. De ambitie is hoog: wij willen de meest duurzame leverancier worden van bedrijfskleding in Nederland.

Onze historie

Van den IJssel Bedrijfskleding kent een rijke historie die begon in 2003.

2003
Oprichting
Berry van den IJssel start als zelfstandige ondernemer vanuit zijn woonadres. Dit is de start van Van den IJssel Bedrijfskleding.
2003
2004
Nieuwe locatie in Lopik
Door de stijgende verkopen is Van den IJssel Bedrijfskleding genoodzaakt om te verhuizen naar een eigen pand in Lopik. Ook is er in dit jaar de eerste medewerker aangenomen en een eigen drukpers aangeschaft.
2004
2004
Bedrijfsspecifieke webshops
Als eerste kunnen wij bedrijfsspecifieke webshops maken voor onze grotere klanten. Zo kan er nog gemakkelijker besteld worden bij ons.
2004
2009
Verhuisd naar IJsselstein
Door de behoefte aan meer kantoorruimte, een showroom en een eigen magazijn, is Van den IJssel verhuisd naar een groter pand in IJsselstein.
2009
2012
Huren bedrijfshallen
Door aanhoudende drukte en gebrek aan ruimte, konden wij 2 extra bedrijfshallen huren naast onze eigen locatie.
2012
begin borduurderij
2013
Begin eigen industriële borduurderij
Door de aankoop van twee 6 kops borduurmachines is het begin van een eigen industriële borduurderij een feit.
begin borduurderij
2013
2014
Recyclen bedrijfskleding
Als vernieuwer in de branche zijn we gestart met het terughalen van gebruikte bedrijfskleding bij onze klanten. Zo maken wij grote stappen op het gebied van duurzaamheid.
2014
2014
MVO matrix rapport bij zelfverklaring
In 2014 is er een MVO rapport opgesteld om inzichtelijk te maken voor stakeholders hoe Van den IJssel presteert op MVO onderwerpen. Dit is opgesteld aan de hand van eisen die ook voorkomen bij de ISO 9001 certificatie.
2014
2015
Huur 4e bedrijfshal
Recht tegenover ons pand hebben wij een vierde bedrijfshal kunnen huren voor extra opslag van onze producten.
2015
2016
Aanschaf paternosterkast
Door de aanschaf van onze paternosterkast is het mogelijk om alle transfer bedrukkingen geordend en geconditioneerd te bewaren.
2016
2017
Huur 5e bedrijfshal
Door de aanhoudende drukte hebben wij besloten om een 5e bedrijfshal te huren naast ons pand. Zo kunnen wij meer producten opslaan en sneller leveren.
2017
2017
Europese aanbesteding
In hetzelfde jaar hebben wij ook onze eerste Europese aanbesteding gewonnen.
2017
2018
Aanschaf borduurmachines
Door de toenemende vraag naar geborduurde kleding, hebben wij nog twee industriële 8 kops borduurmachines aangeschaft.
2018
2019
Verhuizing huidig pand
In 2019 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand in IJsselstein aan de Middenweg. Dit pand heeft 3000m² werkvloer, 5000m² grond en 74 parkeerplaatsen. Daarnaast hebben wij 356 zonnepanelen laten plaatsen om zelfvoorzienend te zijn in onze energie.
2019
2020
Vergroenen wagenpark
Wij zijn gestart met het vergroenen van ons wagenpark door laadpalen te plaatsen.
2020
VDIJ Academy
In 2021 zijn wij gestart met interne trainingen om kennis en kunde op peil te houden.
2022
ISO 9001 certificaat behaald
Bij Van den IJssel is er altijd gehandeld naar de zelfverklaring van 2014, het MVO rapport dat MVO onderwerpen inzichtelijk heeft gemaakt. Dit ISO certificaat onderstreept dat, wij zijn getoetst en hebben het behaald.
2022
2022
Uitbreiding elektrisch wagenpark
De eerste twee volledig elektrische auto's zijn toegevoegd aan ons wagenpark.
2022
2023
20 jaar Van den IJssel
Dit jaar mochten we ons 20-jarig jubileum vieren.
2023
2023
Refurbished bedrijfskleding
Gestart met het refurbishen van bedrijfskleding.
2023
2023
ISO 14001
We zijn getoetst en hebben een ISO 14001 certificering behaald.
2023
OptiGroup Family Tag Logo - black v1.2
2023
OptiGroup
In 2023 zijn wij toegetreden tot de OptiGroup. OptiGroup is een toonaangevende Europese distributiegroep. OptiGroup-bedrijven ondersteunen ruim 105.000 B2B-klanten, voornamelijk binnen de schoonmaak & facility management, hotel & restaurant, gezondheidszorg, maakindustrie en de grafische sector, met producten en maatwerkoplossingen die de bedrijfsvoering stroomlijnen en een succesvoller bedrijf bevorderen. Het hoofdkantoor van OptiGroup is gevestigd in Göteborg, Zweden. Meer informatie op www.optigroup.com.
OptiGroup Family Tag Logo - black v1.2
2023

Werken bij Van den IJssel

bedrukken
stagiair achter bureau commerciële meewerkstage

Ons team

Wij zijn trots op ons hechte team, die altijd voor jou en elkaar klaar staat om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.