Keuren, testen & certificeren

Het keuren, testen en certificeren van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) is van groot belang voor de veiligheid van je werknemers. PBM, zoals helmen, veiligheidsbrillen en valbeveiliging, worden eerst geïnspecteerd op defecten en vervolgens getest.
Keuren valbeveiliging

Veiligheid garanderen en zekerheid bieden. Dat doen wij door PBM te keuren en door te informeren over het juiste gebruik en onderhoud. Wij hebben gecertificeerde professionals in dienst die bevoegd zijn om jouw PBM te keuren, testen en certificeren. Graag komen we langs bij jou op locatie om de keuringen uit te voeren en de PBM te certificeren!

Otoplastieken keuren

Gehoorbeschadiging is sneller aanwezig dan wellicht wordt verwacht. Het beschermen van het gehoor van je personeel is essentieel om gehoorbeschadiging te voorkomen. 

Otoplastieken zijn gevoelig voor diverse omgevingsfactoren. Door verkeerd gebruik kunnen ze vallen of scheuren. Vaak zijn de kleine beschadigingen niet zichtbaar met het blote oog en het gevolg is dat de oren niet goed beschermd zijn. 

Gelukkig kunnen wij de mate van bescherming meten door gebruik te maken van gekalibreerd meetapparatuur. De keuring mag alleen worden uitgevoerd door experts die over de juiste kennis en behaalde certificaten beschikken.

Door jaarlijks de otoplastieken te laten keuren bescherm je jouw personeel tegen gehoorschade. 

Valbeveiliging keuren

Op hoogte werken is gevaarlijk. Een val is zo gemaakt en daarom verkopen wij alleen de beste valbeveiliging. Hierdoor wordt de veiligheid van je personeel gegarandeerd. Bij een eventuele val blokkeert het katrol dat achter op het harnas is bevestigd en wordt een val gestopt. Het heeft de zelfde werking als een autogordel. Wist je dat het op een hoogte van 2,5 meter al verplicht is om met valbeveiliging te werken? Bij de aanschaf van valbeveiliging adviseren onze experts je graag. 

Het is verplicht om valbeveiliging jaarlijks te laten keuren. Zowel de permanente als de mobiele valbeveiliging vallen onder deze verplichting. Wij nemen graag deze zorg uit handen door de keuring van de valbeveiliging op ons te nemen. Na deze keuring krijg je van ons een certificaat waarin we onze rapportage hebben genoteerd. Zo heb jij overzicht over de keuringen die zijn gedaan en door welke keurmeester deze is uitgevoerd. Onze experts op het gebied van valbeveiliging helpen je graag verder!

Lees hier meer over het belang van valbeveiliging.

foto van valbeveiliging