Teken voorkomen? Dat doet u zo!

Bent u werkzaam in de natuur? Dan is het verstandig om teekwerende kleding te dragen. Teken zijn kleine spinachtige beestjes die leven in het bos of hoog gras. Wist u dat minimaal 1 miljoen mensen per jaar worden gebeten door een teek in Nederland? Deze beten kunt u beter voorkomen, omdat u hier erg ziek van kunt worden.

Teken komen in heel Nederland voor. Ze leven in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Bescherming tegen teken is dan ook belangrijk voor iedereen die regelmatig in de natuur werkt. Steeds meer hoveniers en mensen die werkzaam zijn in de bosbouw krijgen te maken met tekenbeten. De ziekte van Lyme is hierdoor ook aangemerkt als een beroepsziekte. ⁠⁠

Normering

Om werknemers nog beter te beschermen tegen tekenbeten is hier een norm voor in het leven geroepen, namelijk NEN 8333. Deze normering heeft betrekking op kleding die tegen teken beschermt en daarmee bescherming biedt tegen de ziekte van Lyme.⁠⁠ Bij Van den IJssel Bedrijfskleding beschikken wij over kleding met de NEN 8333 normering. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal beschermen.

⁠⁠Benieuwd naar ons assortiment teekwerende kleding? Bekijk onze webshop

Tips

Als werkgever is het belangrijk om hier veel aandacht aan te schenken. Dit kan op verschillende manieren en zo zorgt u ervoor dat uw werknemers zo veilig mogelijk kunnen werken:⁠⁠

  • Zorg voor voorlichting aan de werknemers over de risico’s van de teek in uw werksituatie. ⁠⁠
  • Verstrek beschermende kleding en insectwerende middelen (DEET en een tekenpincet).
  • Zorg dat uw medewerkers hun onbedekte delen van de huid kunnen insmeren met een insectenwerend middel dat DEET bevat.
  • Laat uw medewerkers warme vochtige plekken van het lichaam controleren op tekenbeten. Denk hierbij aan: oksels, liezen, knieholtes en de bilspleet.

Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Wij adviseren u graag!

Meer artikelen

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te geven. Bij het gebruik van onze website gaat u akkoord met cookies. Lees meer in ons privacybeleid.