Welke soorten disposable handschoenen zijn er?


Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber, zijn erg comfortabel en sterker dan latex. De handschoenen kunnen gedragen worden door mensen met een latexallergie, zijn stevig en goed bestand tegen scheuren en perforatiegaten. In tegenstelling tot latex is nitril ook bestand tegen oliën en vetten (maar niet tegen ketonen, oxiderende zuren en stikstof).

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van rubber en heeft dus als voordeel dat het zeer stevig en elastisch is. Latex handschoenen bieden bescherming tegen bacteriën, virussen en chemische stoffen, maar zijn minder geschikt als u werkt met olie of vet. Daarnaast heeft latex het grote nadeel dat mensen allergisch kunnen zijn voor latex.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van soepel PVC, zijn minder scheurvast en geven minder bescherming. Als u werkt met potentieel gevaarlijke stoffen, kun je beter niet voor vinyl kiezen. Wanneer u de handschoenen draagt om de voedselhygiëne te bevorderen of uw handen te beschermen tegen vuil, kunnen vinyl handschoenen vaak goed volstaan.
Terug naar Kennisbank
Privacy statement | Ontwerp, tekst en realisatie door NOBEARS.