Van den IJssel logo

Johma

“Wat meteen opvalt, is het maatschappelijk verantwoord ondernemen en de aandacht voor duurzaamheid bij de eerste kennismaking…”
— Edwin Fiselier, Beheer en inkoop van het technisch magazijn en facilitaire zaken.

Johma ‘oet Twente’ is gevestigd in het plaatsje Losser. Johma is een van de grootste en bekendste fabrikanten van Nederland. Elke dag steken er zo’n tweehonderd tot driehonderd mensen hun handen uit de mouwen in de Johma fabriek.

Edwin Fiselier werkt al sinds 1999 bij Johma. Hij is verantwoordelijk voor het beheer en inkoop van het technisch magazijn en facilitaire zaken. Robert is zijn rechterhand. Samen staan zij in contact met onze accountmanager Bert, hij is sinds juli 2021 werkzaam bij Van den IJssel, maar heeft al jarenlang ervaring in zijn functie.

Johma zocht een leverancier die een volledig pakket kon leveren voor diverse afdelingen binnen het bedrijf. Dit pakket bestaat uit verschillende werkkleding (bijv. koelhuiskleding, productiekleding, kleding voor de technische dienst) schoenen, persoonlijke beschermingsmiddelen en disposables. “Op sommige plekken is het 2 °C en op andere plekken is deze temperatuur weer anders”, dat vraagt om maatwerk laat Edwin weten. 

Hij vertelt verder: “Wij zijn sinds juli 2021 in zee gegaan met Van den IJssel Bedrijfskleding. Wat meteen opvalt, is het maatschappelijk verantwoord ondernemen en de aandacht voor duurzaamheid bij de eerste kennismaking met Van den IJssel in IJsselstein. Daarnaast is het ruime en grote assortiment bij binnenkomst in het pand meteen duidelijk zichtbaar. Bovendien oogt de showroom heel strak en overzichtelijk.”

Edwin en Robert vertellen over de samenwerking met Bert.

“De kwaliteit van de producten zijn goed. Als er zich problemen voordoen, is onze accountmanager, Bert, altijd beschikbaar om deze snel op te lossen.”- Robert

Bij Van den IJssel zorgen we ervoor dat elk kleding stuk is voorzien van een geborduurd logo, zodat iedere professional direct herkenbaar is. Bij ons staat de klant centraal en laten we zien met onze persoonlijke aanpak. Bert weet als geen ander hoe belangrijk dit is.

Edwin en Bert doen al ruim twintig jaar zaken met elkaar. “Bert is iemand van afspraken, als ik vragen aan hem heb, zoekt hij dat voor mij uit. En of dat nu vandaag is of morgen, hij komt er altijd op terug”, vertelt Edwin. 

Bert weet ook hoe het zit in de voedingsmiddelenindustrie qua eisen die er gesteld worden op gebied van kwaliteit van het materiaal om zo hygiënisch mogelijk te kunnen werken.

Edwin en Robert hebben een fijne communicatie met Bert. Ze benadrukken dat Bert snel kan schakelen en precies begrijpt wat ze nodig hebben. “Je hebt bij hem aan 1 woord al genoeg. Als ik tegen hem zeg ‘weet je toevallig?’ dan kan hij mij helpen, maar omgekeerd precies zo, mede omdat we allebei een groot netwerk hebben.”

Robert is verantwoordelijk voor het plaatsen van de bestellingen bij Van den IJssel. Dit gebeurt voornamelijk via de e-mail. 

Tot slot zet Johma zich op verschillende manieren in om het bedrijf te verduurzamen. Ze werken aan milieuvriendelijkere verpakkingen en besparen jaarlijks maar liefst 100.000 liter water met hun innovatieve urinoirs. “We hebben er nu drie als test en zouden dus 100.000 liter per jaar aan water moeten besparen.” Bovendien maken ze ook gebruik van biogas om een deel van hun fabriek draaiende te houden.

Met trots en vol vertrouwen kijken wij uit naar een langdurige samenwerking met Johma.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Meer klanten

TDI techniek

“Vanaf het eerste moment dat ik Bert sprak, was het gelijk heel goed. Ik houd van een persoonlijk aanpak omdat wij dat hier in het bedrijf ook gewend zijn.”
— Lotte Boswerger, Administratie- en Personeelszaken bij TDI techniek

Rexel Nederland

“Ik hecht veel aan de goede samenwerking met Van den IJssel met open communicatie. Daarnaast vind ik het erg prettig dat de accountmanager zo nu en dan zijn gezicht laat zien.”
— Rob van Dam, Teamleider Afdeling Voorraadbeheer

Lomans Totaalinstallateur

“Ze verliezen Lomans nooit uit het oog als belangrijke klant en laten dit ook merken.”
— Karin Woudman, Coördinator Inkoop & Logistiek

Show Rental

“Omdat wij het belangrijk vonden dat alle werknemers zich prettig voelden in de kleding, mochten wij het eerst op zicht meenemen. Zeer flexibel en meedenkend.”
— Liz Gort, Chef marketing & sociale zaken

KTP Interflex

“Uitstekend bedrijf! Altijd snelle en goede service. De bedrukte kleding is van goede kwaliteit.”
— Liset Scholten, Office manager

Merwede Springs

‘De samenwerking ervaar ik als zeer prettig, omdat ze goed bereikbaar zijn en oplossingsgericht meedenken’
— Christa van Barneveld, HR-Manager